Live Magazines: Airpower Symposium

  Voor diegenen die het concept nog niet kennen: met Live Magazines maken we een magazine tijdens en over een event (of congres) wat dezelfde dag af is. Sterker nog, we kunnen zelfs al bij de borrel gedrukte magazines uitdelen. Dat doen ik en mijn team van te gekke, geniale professionals inmiddels bijna tien jaar voor hele blije opdrachtgevers.

  Ik zal een voorbeeld geven van het Live Magazines bij de Nederlandse Luchtmacht. De deadlines zijn – zoals altijd – onverbiddelijk en volgen elkaar in moordend tempo op. Door een gedegen voorbereiding, en ervaren teamleden die op elkaar ingespeeld zijn weten we wat we wanneer moeten doen.

  In een notendop

  Vooraf nemen we aan de hand van het dagprogramma en wensen de ‘bladplank’ op, dat is de indeling per pagina van artikelen. Met daarnaast een tijdsplanning zodat iedere journalist en fotograaf weet waar ie bij moet zijn. Vooraf en tijdens het event wordt de vormgeving gemaakt. De drukker is staat klaar en weet wanneer hij de drukklare PDF kan ontvangen om de persen meteen aan te zetten.

  Mini-interview

  Richard Derks is de veteraan van de schrijversploeg van Live Magazine. Hij vertelt over de eerste keer dat hij meewerkte. De kick van het ‘live’ uitdelen van het vers-gedrukte magazine was onvergetelijk.

  “Daar stond ik dan bij de uitgang, terwijl de mensen met hun goody-bag naar huis gingen. Naast me een doos met magazines. Zojuist afgeleverd door een koerier op een scooter, nog warm van de drukpers. Ik begon met uitdelen. ‘Kijk, u staat er zelf in!’ kon ik tegen de mensen zeggen. De uitdrukking op hun gezichten! Schitterend!”

  Online versus offline

  Inmiddels hebben we zelf ook een online vertaling van een magazine gemaakt. Die noemen we liefkozend de CC Reader. Volgens ons hét alternatief om op een toegankelijke, heldere, leesbare manier alle content tot je te nemen. Bovendien responsive als een malle dus op elk platform of mobieltje te lezen.

  Er is zoveel leuks over te vertellen, maar je kunt ook even kijken op: www.livemagazines.nl

UA-106316132-1