Threads catalogus Museum Arnhem

  Voor Museum Arnhem ontwierp ik de catalogus bij de Threads tentoonstelling. Een catalogus bomvol spannende experimenten zowel in het grafisch ontwerp, druktechniek en met naald en garen gebonden cover.

  Cover

  De catalogus kreeg meer dan 20 verschillende covers. Daardoor staat van elke kunstenaar een werk op de cover en ontstaan er zodoende meer dan 20 verschillende edities van de catalogus. Spaar ze allemaal! 🙂 Door slim gebruik te maken van huidige digitale drukwerktechnieken is dit makkelijk uitvoerbaar. Hierdoor kun je de totale oplage ook klein houden en print-on-demand service leveren als mensen een bepaald werk op de cover willen hebben.

  Genaaid met naald en garen

  Om de catalogus nog unieker te maken is als extraatje de titel op een lasergesneden omslagflap gezet. Deze hebben we zelf met de naaimachine er op vastgenaaid.

  Binnenwerk

  Om de internationale kunstenaars met elkaar te verbinden zocht ik een ‘rode draad’ (om maar in het Threads thema te blijven). De verbinding tussen de kunstenaars is gelegd door de NAP-hoogte vast te stellen van hun werkplek. Deze hoogtelijn zie je in de bovenste laag van de binnenpagina’s door het hele boek heen terugkomen.

UA-106316132-1